Menu
Your Cart

Tratament Balnear si Izvoarele Minerale

Uneori nici nu știi cum un loc situat relativ aproape de tine este o binecuvântare.

Spunem asta având în minte Băile Olănești. Natura face minuni la orice pas și, atunci când medicina și știința nu te (mai) pot ajuta, te (re)întorci la natura.

În secolul XX, izvoarele existente la Olănești au fost grupate în mai multe categorii, în funcție de compoziția chimică pe care o au și, totodată, în funcție de acțiunea pe care o au asupra organismului. Atunci, categoriile au cuprins 31 de izvoare, după cum urmează:

14 izvoare iodurate;

6 izvoare sulfurate și clorurat sodice;

4 izvoare cu ape diuretice;

1 izvor bicarbonat, cu emanații de gaze;

2 izvoare purgative;

2 izvoare feruginoase;

2 izvoare cu compoziție mixtă.

Ulterior, după alte analize fizice și chimice, s-a mai făcut o clasificare a izvoarelor, în funcție de concentrația lor minerală și anume:

Izvoare cu ape hipotone;

Izvoare cu ape izotone;

Izvoare cu ape foarte ușor hipotone.

Pe baza obiectivelor terapeuticii moderne fruncționează și tratamentele balneare de la Băile Olănești. Aici vorbim despre tratamente profilactice, curative și, bineînțeles, de recuperare.

Dacă ar fi să facem o clasificare a tratamentelor care se pot face la Olănești, le-am putea clasifica în două mari categorii:

Tratamentele auxiliare, care includ hidroterapia, fototerapia, aeroterapia etc;

Tratamentele cu ape minerale, numite crenoterapie.

În cadrul stațiunii Băile Olănești, doritorii pot opta atât pentru o cură internă cât și pentru o cură externă de tratamente, însă pentru unele există câteva condiții de aceea va rugam sa consultati un medic ce va poate indruma in functie de nevoile dumneavoastra!

Stațiunea Băile Olănești nu este destinată doar bolnavilor, ci este pentru orice om care, prins în cotidian, caută un strop de relaxare, o liniște lăsată pe pământ cu binecuvântarea lui Dumnezeu, îngrădită de o natură desprinsă din povești.


Folosim cookies-uri pentru a va oferi cea mai buna experienta pe site-ul nostru. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu folosirea lor.