Din Baile Olanesti se pot organiza plimbari si drumetii atat pe jos cat si cu bicicleta spre satele Tisa, Gurguiata, Mosoroasa cat si spre manastirile din zona. Plimbarea se va face pe drumuri pietruite sau pe poteci marcate si va sfatuim pentru siguranta dumneavoastra sa nu va aventurati pe trasee nemarcate mai ales iarna.  

Pentru turistii antrenati sau obisnuiti cu efortul fizic, in Masivul Buila-Vanturarita se pot efectua trasee, care sunt marcate pentru o usoara orientare in teren:

Dintre acestea amintim:

- Olanesti - Valea Olanesti - Muntele Stogu - Cantonul Cheia; marcaj- banda rosie.

- Olanesti - Valea Olanesti - Comanca - Muchia Gropile - Munchia Cainelui - Dosul Pamantului - Lotrisor; marcaj- cruce albastra apoi banda albastra.

- Olanesti - Manastirea Frasinei - Fruntea lui Dat - Dosul Pamantului - Lacul Doamnei - Lotrisor; marcaj- nemarcat pana la Frasinei, apoi banda albastra.

- Olanesti - Cantonul Cheia - Curmatura Comarnicelor - Paraul de Piatra- Muntele de Piatra- Intre Rauri; marcaj- triunghi rosu.

- Olanesti - Cantonul Cheia - Curmatura Comarnicelor - Paraul de Piatra - Muntele de Piatra - Vf Piatra; marcaj- triunghi rosu pana la Muntele de Piatra, apoi punct rosu.

- Olanesti - Schitul Iezer - Schitul Pahomine - Schitul Patrunsa; marcaj- cruce rosie.

- Olanesti - Cantonul Cheia - Muntii Capatanii (muchia Stana Batrana); marcaj- triunghi rosu.

De retinut:

Informati-va bine asupra oricarui traseu!

Traseul pe Valea Cheii este interzis in amonte, desi apar unele semne rosii, nu este recomandabil sa le urmati, deoarece Valea Cheii, extrem de accidentata, prezinta in Cheile Recea dificultati alpine.

Atentie la vipere, semnalate si pe stancariile muntilor!

Nu se recomanda nici unul dintre traseele de mai sus iarna!


Zone pentru alpinism tehnic:

- Masivul Vanturarita – Stogosoarele - Stogu - Claia Stramba - Vanturarita