Puţină lume ştie faptul că deşi nu este trecut în arhive ca şi castel, în judeţul Vâlcea, există o astfel de construcţie, un mini castel, mai bine spus, aflat pe teritoriul staţiunii Băii Olăneşti.

Numele său este lagat atât de doctorul Hoenig, cel care îl înlocuieşte imediat după primul război pe doctorul Puţureanu, în cadrul societăţii „Olăneşti S.A.”, companie înfiinţată de Banca Marmorosch-Blank şi Banca de Scont a României cât şi de Casa Regală

În 1940, are loc ocupaţia germană a României şi evident tacit o vânătoare de evrei iar dr, Hoenig este pe lista neagră. Acesta este salvat de casa regală, fiind naturalizat la Olăneşti.

Acesta, spun legendele, a dorit să-i ofere regelui Mihai un cadou şi a ales un versant din staţiune, unde a ridicat un mic castel cu două camere de oaspeţi dar şi cu un rezervor de apă. Castelul a fost terminat însă prea târziu, regele Mihai nu a mai beneficiat de el, pentru a o perioadă acesta a fost preluat de BOR, imedit după 1947, aici înoptând în câteva rânduri chiar patriarhul Iustian Marina.

In prezent clădirea castelului a fost privatizata si in interior se gaseste micut bar-restaurant unde turistii pot servi masa si pot petrece clipe de relaxare in mijlocul naturii!